Meet the Team

diamantopoulos
Βασίλης Διαμαντόπουλος
Owner - Artistic Director
diamantopoulos diamantopoulos

Η έμπνευση επιβεβαιώνει την ύπαρξη και καθιστά αναγκαίο το ταξίδι της δημιουργίας. Για τον λόγο αυτό όλη η καλλιτεχνική μας ομάδα και οι αναγνωρισμένοι εκπαιδευτές μας στρέφουν καθημερινά και αδιάκοπα, με τα κατάλληλα ερεθίσματα, τον σπουδαστή σε μία διαδικασία εξατομικευμένης προόδου, ώστε στο τέλος ο καθένας να αποκτήσει την προσωπική του σφραγίδα στην κομμωτική τέχνη. Κάθε «παιδί μας» είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα για εμάς και μία διαφορετική οντότητα. Αυτοσκοπός μας είναι να αναδείξουμε τις δεξιότητές του και να του δώσουμε δικαίωμα στην έκφραση.

OUR TEAM

diamantopoulos

Βιογραφικό

Η Κομμωτική είναι τέχνη που απαιτεί τον απόλυτο σεβασμό στην ποιότητα, δεν είναι μία υπόθεση καλοπισμού, είναι μία υπόθεση δημιουργίας». Με πίστη στην αρχή αυτή, το όραμα ενός εμπνευσμένου δημιουργού, του Πάνου Διαμαντόπουλου, έγινε πραγματικότητα στη Σχολή Κομμωτικής που ίδρυσε με τη σύζυγό του Μαρία Διαμαντοπούλου. Ονειρεύτηκαν μια νέα γενιά κομμωτών, που θα υπηρετούν με σεβασμό την Τέχνη τους, που θα εντυπωσιάζουν με τις ικανότητές τους ως απόφοιτοι της Σχολής και θα πρωτοπορούν στον τομέα τους, καθορίζοντας τάσεις. Κομμωτές που θα «επιβάλλουν» στην ελληνική κοινωνία να τους αντιμετωπίζει ως σπουδαίους δημιουργούς που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την πρώτη μέρα ίδρυσης της Σχολής δεν έψαχναν ποτέ άλλον έναν μαθητή. Έψαχναν εκείνον που δε θα ήθελε να κάνει τίποτα άλλο στη ζωή του. Για να απογειώσουν το ταλέντο του. Και αυτούς αναζητούν ακόμα …

diamantopoulos

Βιογραφικό

Στην εκπαίδευση γενικά και ειδικότερα στην καλλιτεχνική εκπαίδευση το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει να ανάψει.

Γι' αυτό κι εμείς μέσα από την συνεχή άσκηση και προσπάθεια δίνουμε στους σπουδαστές μας την δυνατότητα να δημιουργήσουν, να εκφραστούν, να εξελιχθούν, να καταφέρουν να ανάψουν τη δική τους φλόγα δημιουργηκότητας.

Δημιουργούμε δυναμικούς επαγγελματίες.

diamantopoulos

Βιογραφικό

Η Κατερίνα, με ένα πτυχίο από τη Φιλοσοφική και μια εξειδίκευση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, ψάχνοντας αυτό που θα τη «γεμίζει» επαγγελματικά, ενθουσιάστηκε με την ιδέα να αναλάβει τη Διεύθυνση Σπουδών της Σχολής και επιβιβάστηκε, σε ένα καράβι Τέχνης.

Γιατί αυτό είναι η Σχολή «Διαμαντόπουλος». Ένα ταξίδι που το ξεκινάς με λαχτάρα γιατί το ονειρευόσουν, που το ζεις όσο πιο έντονα γίνεται όσο διαρκεί και το θυμάσαι για πάντα όταν τελειώσει. Μόνο που τότε έχεις όλες τις δεξιότητες για το δικό σου ταξίδι στην Κομμωτική!

diamantopoulos

Βιογραφικό

Είναι η μαμά. Έτσι την αποκαλούν και την έχουν χαρακτηρίσει εδώ στη ακαδημία. Μαθήτρια από το πρώτο τμήμα τη σχολής το 1992 και καθηγήτρια από το 1994, ποτέ δεν βρέθηκε τίποτα μεγαλύτερο να αντικαταστήσει αυτό το “μεγαλείο” όπως το αποκαλεί που αποτελείται από ποιότητα, αγάπη, πολλή ψυχή και δουλειά που πραγματοποιείται καθημερινά με το ίδιο μεράκι, όπως τότε. Ήταν μεγάλος ο αγώνας, με πολλές δυσκολίες αλλά και χαρές, όμως για εκείνη ήταν σαν να “έπρεπε” να έρθει σε αυτή τη σχολή και σαν να περίμενε πως θα παρέμενε.. Ίσως γιατί εδώ γνώρισε και τον δεύτερο πατέρα της,τον ιδρυτή της σχόλης, κ. Πάνο Διαμαντόπουλο , από τον οποίο είχε την ευλογία να διδαχθεί μαζί με την σύζυγό του κ.Μαρία Διαμαντοπούλου, ότι εφαρμόζει η ίδια σήμερα και όχι μόνο.

diamantopoulos

Βιογραφικό

Γεννημένος στην Αθήνα , αλλά με την καρδιά του πάντα στη Πρέβεζα, αφού εκέι είναι το λιμάνι που θέλει να αράξει και να συγγράφει βιβλία.Καταφέρνει πάντα να βρίσκει χρόνο και να ταξιδεύει , είτε κάπου μακρυά είτε κάπου κοντά. Ξεκινάει την κάθε του μέρα πάντα με μουσική και πολύ όρεξη αφού έχει καταφέρει να κάνει καριέρα και να συνδιάσει αυτά που πραγματικά αγαπάει, την κομμωτική, τη μόδα και τη διδασκαλία. Όλα όμως αυτά ,άρχισαν για εκείνον 20 χρόνια πριν στη σχολή DIAMANTOPOULOS, αφού εδώ φοίτησε και εδώ είχε τη τιμή να συνεχίσει. Όταν θα τον ρωτήσεις “τι είδες εδώ και συνέχισες”?, θα σου απαντήσει “σεβασμό, αξία και δουλειά”.

diamantopoulos

Βιογραφικό

Αποφοίτησε από το τμημα «Οικονομικής επιστήμης» του Οικονομικό Πανεπιστημίου Αθηνών . Η θέληση της για συνεχή εξέλιξη την οδήγησαν σε μετέπειτα σπουδές στον τομέα των παιδαγωγικών και εν συνεχεία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Law and economics” του Πανεπιστημίου Πειραιά. Οι τρεις μεγάλες της αγάπες είναι η διδασκαλία, το αντικείμενο της- η Οικονομική Επιστήμη και φυσικά η μόδα. Από το Σεμπτεμβρη του 2016 αποτελεί μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού της Σχολής DIAMANTOPOULOS. Της σχολής που το ονομά της είναι συνώνυμο με την εξέλιξη και την πρωτοπορία όχι μόνο στον καλλιτεχνικό τομέα αλλά και στον εκπαιδευτικό καθώς προετοιμάζει τον κάθε σπουδαστή για έναν αυριανό επαγγελματία με πάθος και έμπνευση για τον χώρο της κομμώτικης.

diamantopoulos

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Εργάστηκε ως αρχιτέκτων στη σχεδίαση και κατασκευή παραδοσιακών και σύγχρονων κατοικιών αλλά σύντομα στράφηκε στην εκπαίδευση . Μια συνειδητή επιλογή που της χαρίζει μια σχέση αμφίδρομα δημιουργική και παραγωγική με νέους ανθρώπους αλλά και μεγαλύτερους.

Ευχάριστα επίμονη και τελειομανής, με έναν ιδιαίτερο τρόπο σκέψης, αγάπη για την σύγχρονη τέχνη και την φωτογραφία επικοινωνεί μέσα από την εκπαίδευση με ένα τρόπο που αντικατοπτρίζει πτυχές της προσωπικότητάς της.

Παραδίδει το μάθημα του Σχεδίου Ειδικότητας στην Σχολή Κομμωτικής Διαμαντόπουλος συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα κομμωτικής τέχνης, υψηλής τεχνογνωσίας και ταυτόχρονης θεωρητικής κατάρτισης, όπου όλα τα μυστικά των χρωμάτων, των μορφών και των σχημάτων εντάσσονται δημιουργικά μέσα σε αυτό.

Με γνώμονα την αισθητική, την έμπνευση και την εξατομικευμένη ματιά αναβαθμίζει τη μαθησιακή εμπειρία αναζητώντας πάντα ένα ευχάριστο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

diamantopoulos

Βιογραφικό

Συνειδητοποιημένη από την πρώτη στιγμή που τελείωσε το σχολείο και για το τι ήθελε να σπουδάσει αλλά και πολύ συγκεκριμένη για το ΠΟΥ. Έτσι δεν έχασε καθόλου χρόνο, άφησε το νησί της, την Τζιά, και ήρθε στην Αθήνα να γραφτεί στη Σχολή Κομμωτικής Διαμαντόπουλος. Με ασμίλευτο πάθος για την κομμωτική δεν επιτρέπει στον εαυτό της να μην γνωρίζει τα τελευταία trends και να μην είναι μες στα πράγματα. Έχει την ανάγκη να διευρύνει τις γνώσεις της καθημερινά και δεν μπορεί να περιμένει να περάσει αυτή την ανάγκη και στους μαθητές. Έχει ζήσει αρκετές δυνατές στιγμές σε αυτό το χώρο, μέσα από Fashion Shows και φωτογραφίσεις, αλλά η πιο έντονη ήταν όταν της ανακοίνωσε η κυρία Διαμαντοπούλου πως έχει επιλεχθεί να είναι στην ομάδα του Βασίλη Διαμαντόπουλου στο “diamantopoulos hairstudio” κάτι το οποίο την γέμισε ευγνωμοσύνη και τα μάτια της με δάκρυα χαράς.

diamantopoulos

Βιογραφικό

Γεννημένος το 1986 στην πολυαγαπημένη του Αθήνα, καθώς είναι η πόλη που δεν θα την άλλαζε με καμία άλλη. Ούτε με το Los Angeles που πέρασε 2 χρόνια κάνοντας την πρακτική του πάνω στην Γεωλογία. Τίποτα όμως δεν του γέμιζε αυτό το κενό που ένιωθε, καθώς γνώριζε πως αυτό που ζούσε δεν ήταν το όνειρο του. Από τότε που θυμάται τον εαυτό του ήξερε πολύ καλά, πως το μοναδικό πράγμα που ήθελε να κάνει στη ζωή του , ήταν να ασχοληθεί με την κομμωτική όπου αυτό για εκείνον σήμαινε μόνο “ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ”. Και αυτό έκανε, με αφετηρία του τη σχολή σαν σπουδαστής και πλέον καθηγητής αλλά και Colorist στο “Diamantopoulos hairstudio”, είναι έτοιμος να μοιραστεί τις γνώσεις του και να εξελιχθεί ακόμα παραπάνω, αφού αυτός είναι ο στόχος του και ένα από τα πολλά που έχει σκοπό να διδάξει τους σπουδαστές του. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να φτάσουν ψηλά και να ξεκινήσουν και εκείνοι να χαράζουν την δική τους πορεία.

AFFILIATES

diamantopoulos
diamantopoulos

Βιογραφικό

Με σπουδές κυρίως στην Οικονομική Επιστήμη, η Νεκταρία Μπέσσα κατέχει τον τίτλο Master of Business Administration με εξειδίκευση στον τομέα του Services Management του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Παράλληλα, μετεκπαιδεύτηκε σε κορυφαία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια όπως το SDA Bocconi, του Μιλάνου και το ETH της Ζυρίχης, ενώ δραστηριοποιείται έντονα ως θεσμικό πρόσωπο στον οικονομικό τομέα στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει σημαντική έρευνα στην εξυπηρέτηση πελατών και σήμερα κατέχει την θέση της Εμπορικής Διευθύντριας σε μεγάλη εταιρία παροχής υπηρεσιών. Όταν δεν τρέχει με ένα χαρτοφύλακα στο χέρι, απολαμβάνει τις πρωινές βόλτες με τον σκύλο και τον ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα της πρόσωπα!

Nektaria Bessa
MBA in Marketing
LinkedIn
diamantopoulos
diamantopoulos

Βιογραφικό

Γεννημένος στην Αθήνα το 1980 και με πολύ αγάπη για τη μουσική και τις τέχνες, ο Στέλιος Χόνδρος διάλεξε την κομμωτική ως μέσο έκφρασης.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι ιδιοκτήτες του "Michel" και στενοί συγγενείς, όπου ο Στέλιος "μεγάλωσε" παίζοντας στο κομμωτήριο τους.

Ύστερα από παρότρυνση τους, μετά το λύκειο συνέχισε στη σχολή DIAMANTOPOULOS όπου και τελείωσε με αριστεία.

Μετά από χρόνια εμπειρίας δίπλα από τον Michel, αποφάσισε να μετακομίσει στο Λονδίνο όπου και έγινε δεκτός από το Vidal Sassoon. Εκεί εργάστηκε δίπλα στους Tim Hartley, Annie Humphries, Mark Hayes αλλά και όλους τους υπόλοιπους ταλαντούχους συναδέλφους του. Ο χώρος της μόδας όμως ήταν που τον έκανε να παραιτηθεί από την θέση του ως καθηγητής στις ακαδημίες του Vidal Sassoon.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται κάθε σεζόν στα NY-London-Milan-Paris backstage για show μόδας για οίκους όπως Louis Vuitton, Gucci, Moschino, Burberry κτλ και σε φωτογραφίσεις για περιοδικά όπως Vogue, LOVE, W...

Ζεί και εργάζεται στο Λονδίνο από το 2004.

"Οι γνώσεις που πήρα από τη σχολή DIAMANTOPOULOS ήταν τόσο υψηλές που με έκαναν να καταξιωθώ στον μονίμως ανταγωνιστικό διεθνή χώρο με τα καλύτερα εφόδια".

Stelios Chondros
Hairstylist
www.stelioschondros.com
diamantopoulos
Frank Apostolopoulos
Hairstylist
Creative Director of BIBA GROUP
www.bibagertrudest.com.au
diamantopoulos
diamantopoulos

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Μαρκετάκης, ένας από τους πιο διάσημους και καταξιωμένους makeup artists στην Ελλάδα, ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη του μακιγιάζ για περισσότερα από 15 χρόνια. Ο “μάγος” όπως τον αποκαλούν, έχει αφιερωθεί στην μόδα και στην ομορφιά, εκπροσωπώντας ένα από τα κορυφαία πρακτορεία στον χώρο (ΕFFEX) συνεργαζόμενος με τα μεγαλύτερα ελληνικά περιοδικά (ELLE, Madame Figaro, Officiel, Vogue, ΒΗΜΑ donna, Γυναίκα κ,ά.) με αμέτρητα εξώφυλλα και editorials.

Έχει επίσης δημιουργήσει το μακιγιάζ σε πολλά fashion shows ως Creative M.U.A (Julien MacDonald, Deux Hommes, Vrettos Vrettakos, Diesel, Levis, Dimitris Petrou κ.ά.) Ο ίδιος έχει χαρακτηρισθεί ως ο μακιγιέρ των επωνύμων, αφού έχει συνεργασθεί με όλους τους celebrity τραγουδιστές και ηθοποιούς, με αποκλειστικές συνεργασίες από το 2003 με την Ζέτα Μακρυπούλια και την Έλενα Παπαρίζου. Είναι επίσης γνωστός ως “ο Κύριος MAX FACTOR” αφού από το 2005 είναι ο Εxclusive Ambassador της μεγάλης εταιρίας καλλυντικών στην Ελλάδα. Εκτός από καταξιωμένος μακιγιέρ, ο Γιάννης Μαρκετάκης είναι ένας εξειδικευμένος σύμβουλος και δάσκαλος ομορφιάς που πολύ συχνά παρουσιάζει στην τηλεόραση εντυπωσιακά θέματα που αφορούν το μακιγιάζ και την μόδα. Εμφανίζεται συχνά σε όλες τις εκπομπές των μεγάλων ελληνικών καναλιών και είναι ο αγαπημένος καλεσμένος της Ελένης Μενεγάκη. Από τις μεγάλες στιγμές στην καριέρα του ξεχωρίζουν, το 2005 η νίκη της Έλενας Παπαρίζου στην Εurovision όπου επιμελήθηκε το μακιγιάζ και το hair styling, το 2010 η δημιουργία της Πανευρωπαϊκής καμπάνιας της Μax Factor για τη σειρά Max Factor max colour effect με το top model Emma Maclaren και επίσης η έκδοση, μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα, του coffee table book KINGDOM of BEAUTY από τις εκδόσεις Παπασωτηρίου. Κατά τον ίδιο όμως η μεγαλύτερή του επιτυχία είναι το προσωπικό του εργαστήρι Make up Lab by Yiannis Marketakis που δημιούργησε σε μια πολύ όμορφη γειτονιά του Ψυρρή. Εκεί σε έναν όμορφο χώρο, φτιαγμένο με πολύ αγάπη και μεράκι υποδέχεται όλες και όλους όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του μακιγιάζ από έναν μεγάλο γνώστη του είδους.

Yianis Marketakis
MakeUp Artist
www.makeuplab.gr